skip to Main Content

Com funciona una caldera de condensació

Com Funciona Una Caldera De Condensació

Les noves tecnologies han creat equips com la caldera de condensació, que aprofita la calor que hi ha als vapors que desprèn l’equip. Els productes que provenen de la combustió poden arribar a valors de temperatura considerables de fins a 120ºC. la tecnologia de condensació recupera aquesta calor per limitar l’emissió de gasos contaminants i augmentar la seva eficàcia

Què és una caldera de condensació?

La caldera de condensació és un calefactor dissenyat per condensar una fracció considerable del vapor de l’aigua que està present als gasos de combustió. És doncs, una tecnologia basada en aprofitar la calor de condensació a partir de la emanació de gasos que sorgeix de la combustió.

Una caldera convencional tindrà una despesa energètica major en comparació a la caldera de condensació que suposa un estalvi de fins el 30% en consum de gas. A més, forma part dels equips respectuosos amb el medi ambient que redueixen les emissions de gasos contaminants fins a un 70%.

Com funciona una caldera de condensació?

Seguidament, expliquem la composició i funcionament d’aquest tipus de calderes:

Instal·lar la caldera

La instal·lació és una mica diferent a la caldera convencional. Hem de tenir present la part de sortida de gasos que ha de complir amb la normativa vigent, que busca reduïr les emessions de Co2 el 2020.

Evacuació de gasos

La caldera de condensació admet més recorregut de xemeneia que la convencional i la pendent va dirigida fins la caldera per a rebre de nou el vapor. El material de sortida és de polipropilè, que resisteix la corrosió a diferència de la convencional que és d’alumini.

Desguàs separat 

Quan la calor s’ha aprofitat a partir del vapor d’aigua, el líquid sobrant s’elimina pel desguàs que ha d’estar separat a 3 metres de la caldera i amb pendent. En ocasions, si no compleix la distància recomanada s’instala una bomba de desguàs. 

Rendiment

L’equip aconsegueix el seu millor rendiment treballant a menor temperatura que la caldera convencional. Com que funciona a menor temperatura sorprenentment condensa més quantitat de vapor per estalviar més gas. Recomanem entre 50 i 60 graus centígrads

Sonda externa 

Mitjançant una sonda situada a l’exterior de la caldera, es regula la temperatura per adaptar-la a l’interior de la vivenda.

Avantatges de les calderes de condensació

Seguidament, presentem els principals avantatges que ofereix aquest tipus de caldera:

Estalvi en la factura del gas

La condensació es pot aprofitar per alliberar energia. Aquesta tecnologia permet un estalvi energètic de fins un 30%.

Major estalvi i rendiment

La tecnologia de la caldera de condensació permet adaptar la seva potència a les necessitats reals de l’equip que es tradueix en estalvi de combustible. A més, el rendiment és major perquè aprofita la calor generada pel vapor d’aigua.

Respectuosa amb el medi ambient

Donat que utilitza menys quantitat de combustible, emet menys Co2 i NOx, contaminant menys.

En resum, la caldera de condensació no només és més eficient i respectuosa amb el medi ambient que la convencional estanca, sinó que també suposa un estalvi important en la factura del gas.

Truca’ns i informa’t sense compromís, de totes les possibilitats que t’ofereix Saunier Duval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by