skip to Main Content

Calderes de condensació: escalfa casa teva mentre protegeixes el medi ambient

Calderes De Condensació: Escalfa Casa Teva Mentre Protegeixes El Medi Ambient

Les calderes de condensació són una de les millors opcions que tenim avui en dia tant per a la calefacció com per l’aigua calenta sanitària sense malmetre el medi ambient. Per això, en aquest article parlem sobre calderes a Mataró que són de condensació i quin és el seu funcionament.

Com distribueixen la calor?

Com tots ja sabem, les calderes són un bon sistema per a escalfar aigua i això ens permet disposar d’aigua calenta. Tot i així, també poden servir-nos per a la calefacció. Això s’aconsegueix a través de dos sistemes diferents: els típics radiadors o el sòl radiant.

En el primer cas, els radiadors es disposen en certs llocs de casa teva i l’aigua passa a través d’ells per tal d’escalfar l’ambient. El número de radiadors i la seva disposició determinen la capacitat d’escalfar la teva llar amb la que compta el teu sistema. D’aquesta manera, si tenim pocs radiadors o estan mal distribuïts,s’haurà d’escalfar més aigua per a que la totalitat de l’ambient tingui una temperatura adequada.

Per altra banda, el sistema de sòl radiant és bastant similar, amb la diferència de que l’aigua calenta passa per un entramat de tubs que es col·loquen sota terra. Aquesta alternativa fa que l’escalfor es distribueixi de forma més uniforme a l’espai que hem d’escalfar, doncs no està associat a fonts puntuals. Això permet requerir una temperatura encara més baixa de la caldera, pel que l’estalvi energètic és encara més alt.

Avantatges: les més eficients i econòmiques

El principal avantatge que té aquest tipus de calderes és el seu respecte pel medi ambient. El seu funcionament consisteix en utilitzar temperatures més baixes per escalfar l’aigua i evacuar els gasos resultants a aquesta temperatura, essent així, menys contaminant. A més, amb elles reduïm les emissions de diòxid de carboni, principal causant de l’efecte hivernacle.

Per altra banda, aquest tipus de calderes és apte per a tot tipus d’edificis, i és molt recomanable, tant per calefaccions centrals com per edificis individuals. Els inquilins no notaran cap tipus de soroll incòmode, doncs aquesta caldera és bastant silenciosa i té un manteniment més senzill

Un altre dels avantatges és l’estalvi. Quan connectem aquestes calderes podem reduir les factures fins a una quarta part. Això és degut fonamentalment a la possibilitat de regular la temperatura amb precisió, en funció del que necessiti la nostra llar a cada moment.

Així doncs, aquest tipus de calderes són un gran exemple d’eficiència energètica: són capaces de crear a la nostra llar un ambient perfecte a la temperatura necessària. I a més, ho aconsegueixen gastant una menor quantitat de combustibles fòssils o energia; això és degut a que l’aigua s’escalfa a uns 30ºC menys, però genera el mateix efecte de cara a la termoregulació de la teva llar.

En resum, les calderes de condensació són una de les millors opcions de les que disposem a l’actualitat per la protecció del medi ambient. A més, la calefacció i l’aigua calenta sanitària estan assegurades a la vegada que ens comprometem amb la cura del nostre entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by