skip to Main Content

Calderes de Condensació

Calderes De Condensació

Les calderes de condensació Saunier Duval són molt més que una caldera de gas, la condensació és la tecnologia que proporciona un major rendiment i, per tant, la que més respecta el medi ambient i menys consum de gas genera a les instal·lacions de calefacció i aigua calenta. La seva capacitat d’aprofitar gran part de la calor que es perd en forma de vapor d’aigua en el fum de la combustió genera un rendiment extra que permet consumir entre un 15 i un 30% menys de gas segons el tipus i us de la instal·lació.

Les calderes de Condensació són adequades per qualsevol tipus d’instal·lació

Ja sigui una instal·lació de radiadors o de terra radiant, en totes elles produeixen un estalvi considerable de combustible. De fet, quant major sigui el consum de calefacció, més rentable és el seu ús ja que la seva eficiència es maximitza quan la instal·lació treballa a menor temperatura.

Tecnologia eBUS

La electrònica de control de les calderes Saunier Duval utilitza el protocol de comunicació e-Bus, que permet una millor i més senzilla comunicació entre el termòstat i la caldera, el que es tradueix en una instal·lació més senzilla podent evitar cables i obres.

Els termòstat modulants amb tecnologia e-Bus  adapten la temperatura de radiadors i altres emissors a les necessitats de l’habitatge en funció de la temperatura exterior. La seva precisió en la regulació aconsegueix no només ajustar perfectament l’aportació energètica a les condicions de la demanda de calor a cada moment, i per tant garantir el confort, sinó que també minimitzar encara més la despesa energètica i la factura de gas.

Aquesta reducció del consum de gas es tradueix en una menor emissió de CO2 a l’atmosfera i són, per tant, més ecològiques. També minimitzen les emissions de NOx, òxids de nitrogen que l’excés és causant de la pluja àcida.

Les calderes de condensació Saunier Duval aporten una eficiència energètica màxima que  es tradueix en:

  • Estalvi fins a un 30% en la factura del gas al recuperar la calor perduda, haurà de consumir menys gas per mantenir la temperatura a casa teva.
  • Menys emissions contaminants al augmentar el rendiment i consumir menys gas, redueixes les emissions de CO2 i un menor impacte medi ambiental.

*   En condicions òptimes, comparant amb el consum de gas d’una caldera tradcional de no condensació.

És rentable amb radiadors?

Les calderes de condensació són els equips en què s’ha integrat la major tecnologia oferint un 5% més d’eficiència respecte a qualsevol altra caldera estàndard; fins i tot en les pitjors condicions de funcionament.

A més, si es compta amb radiadors dimensionats per mantenir el confort a l’habitatge en la temperatura local més baixa, els radiadors es trobaran sobre dimensionats la major part del temps durant el període de calefacció, sent suficient mantenint-los “tebis” per aconseguir el confort requerit a la llar. D’aquesta manera s’afavoreix la condensació i s’aconsegueix un major estalvi.

Quan condensa una caldera de condensació?

Si agafem com a exemple un habitatge de Madrid amb una instal·lació convencional de radiadors, una caldera de condensació condensa el 82% del temps. Amb temperatures exteriors mitjanes de la temporada hivernal, qualsevol instal·lació pot i ha de, en funció de la temperatura exterior, treballar a temperatures més baixes (radiadors tebis), de manera que la caldera condensa i per tant obté un altíssim rendiment impossible d’aconseguir amb una caldera convencional; però a més també s’obté un major confort (resulta altament recomanable instal·lar amb la caldera una sonda exterior o un termòstat autoadptatiu modulant).

Quins són els seus avantatges?

L’avantatge principal que ofereixen les calderes de condensació davant a les calderes tradicionals de gas és un major rendiment amb un menor consum de combustibles fòssils; el que es tradueix en menys emissions de CO2 i un estalvi significatiu en la factura de gas.

Consells pràctics d’estalvi

  • No ventilar més de 5 minuts, temps suficient per renovar l’aire i no incidir en la inèrcia de l’habitatge.
  • Fer ús de termòstat programables en una correcta ubicació.
  • En les hores no calefactables, no permetre que l’habitatge baixi dels 18ºC.
  • Baixes les persianes de les estàncies no habitades.
  • Deixar espai sobre i al voltant dels radiadors (no tapar-los) per afavorir una correcta transmissió i distribució de l’escalfor.

Font: https://www.saunierduval.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by