skip to Main Content

Com estalviar aigua a la llar

Com Estalviar Aigua A La Llar

Com estalviar aigua a la llar es un tema que preocupa a molta gent en l’actualitat. L’aigua no és un recurs infinit que arriba a tothom per igual. Si ets dels que es preocupen pel medi ambient i per les persones que no tenen accés a l’aigua potable, i a més, vols estalviar en la teva factura, t’interessarà continuar llegint.

És important comentar que avui en dia encara hi ha 2,1 milions de persones que viuen sense aigua potable a les seves llars, a l’escola, o la feina i lluiten per sobreviure i prosperar. Sovint ens oblidem dels grups marginats que no tenen accés a l’aigua: dones, nens, refugiats, pobles indígenes i persones amb discapacitat, entre d’altres.

“El 2010, les Nacions Unides van reconèixer que el dret a l’aigua potable i el sanejament, es un dret essencial per a la vida y dels drets humans”

Com estalviar aigua a la llar

És important dir que cada persona consumeix de mitjana entre 100 i 200 litres d’aigua al dia.
A Graupera volem donar-te 6 formes d’estalviar aigua a la llar. Segueix aquests trucs i ho notaràs a la factura.

1. Utilitza aixetes de monocomandament

Una gota cada dos segons pot suposar una pèrdua de 6.000 litres d’aigua a l’any. En aixetes de monocomandament, la mateixa palanca ajusta el cabal i la temperatura, i això permet estalviar aigua a la llar quan s’utilitza correctament.

2. Tanca l’aixeta mentre et respatlles les dents

Si tanques l’aixeta mentre et respatlles les dents, et rentes la cara, t’afaites o fregues els plats, ho notaràs a la factura.

3. Utilitza cisternes de doble càrrega

Les cisternes de doble càrrega permeten buidar tota la cisterna o només la meitat, segons les necessitats. Et permetrà estalviar més de 4.000 litres d’aigua a l’any.

4. Aposta per la dutxa

Sabem que una banyera pot ser molt relaxant però hem de tenir en compte que omplir-la suposa uns 300 litres d’aigua. En canvi, amb una dutxa de 5 minuts gastem uns 80 litres. La diferència és gran.

5. Rentaplats i rentadora ben plens

Si esperem a que el rentaplats o la sentadora estiguin plens, o fem programes de mitja càrrega, estalviarem més que rentant a mà.

6. Aprofita l’aigua de bullir per a regar les plantes

En comptes de llençar l’aigua per l’aigüera i deixar-la perdre, recull-la en un got o galleda i guárdela per a regar les plantes de la llar.

Ja veus que les opcions que hi ha per estalviar aigua a la llar son nombroses. Converteix aquestes accions en hàbits i aplica-les, no només a casa, també a la feina i quan viatgis. Si entre tots ens acostumem a aquests gestos, l’estalvi d’aigua, junt amb l’estalvi d’energia a la teva llar és el que ens aproparà a l’eficiència energètica. T’animes a provar-los?
A Graupera ens preocupa l’estalvi energètic i el medi ambient per això hem fet un recull d’aquells factors que hem de tenir en compte i els millors consells per estalviar.
Si tens cap pregunta no dubtis a contactar amb nosaltres, et donarem les millors solucions i un assessorament personalitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by