skip to Main Content

Com estalviar energia a la teva llar

Com Estalviar Energia A La Teva Llar

 

Aquest cop a Graupera, us parlem de l’estalvi energètic. Descobreix en aquest article els aspectes que pots canviar a la teva vida diària, per estalviar energia i notar-ho a la teva factura a final de mes, gràcies a aquesta guia de consells per estalviar.

Tal i com hem comentat, abans de començar és molt important tenir en compte quins són els factors que sovint disparen els consums en l’àmbit energètic a la teva llar com: l’aire condicionat, les bombetes incandescents, rentadores o la temperatura a la qual posem la calefacció, entre d’altres. A Graupera ens preocupa l’estalvi energètic i el medi ambient per això hem fet un recull d’aquells factors que hem de tenir en compte i els millors consells per estalviar.

Com estalviar energia a la teva llar

Aire condicionat

T’aconsellem que no posis al màxim l’aire condicionat. El fet de posar-lo al màxim no fa que baixi la temperatura més ràpidament, l’únic que aconseguiràs és fer que la màquina consumeixi més energia. Has de tenir en compte, que el termòstat t’ajudarà a mantenir la temperatura estable.
A més, et recomanem que a l’estiu posis l’aire condicionat a 25 graus. Tingues en compte que aquesta temperatura és suficient per obtenir confort a la llar i a més controlarem el consum d’energia.

Bombeta d’incandescència

Les bombetes d’incandescència perden gran quantitat d’energia en el procés d’il·luminació en forma d’energia calorífica i per tant, proporcionalment consumeixen molta més energia que les bombetes de baix consum. Si encara disposes de bombetes d’incandescència a la teva llar, proposa’t fer un canvi gràcies als quals sortiràs guanyant a final de més.

Rentadora i assecadora

Una dada esfereïdora és que el 90% de l’electricitat que utilitza la rentadora es fa servir per escalfar l’aigua, per tant si el procés de rentat es fa amb aigua freda estalviarem força. Cal pensar que la temperatura no sempre incideix en la correcta neteja de la roba.
D’altra banda, l’assecadora només se sol fer servir puntualment, per tant si tenim estenedors a casa, potser ens interessa reflexionar sobre el fet que els estenedors funcionen a la perfecció per assecar la roba i aprofiten l’energia solar per eixugar-la i l’energia solar és gratuïta

Frigorífic

Els frigorífics consumeixen més del 15% de l’electricitat als domicilis, sens dubte és una dada representativa i a tenir en compte. . El que et recomanem des de Graupera, és deixar refredar els aliments abans de posar-los a la nevera. Fes l’esforç de no col·locar-los apilats i a més intenta no obrir-la sovint.

Estalvia a la cuina

Si has d’escalfar alguna cosa a la cuina i tens pressa, recorda que també pots fer servir el microones, és força més eficient i suposa un estalvi entre el 60-70% d’energia respecte del forn.

Aprofita la llum i la calor solar

Sempre que sigui possible, et recomanem aprofitar al màxim la llum natural del sol. Per una banda, és més natural i d’altra banda, resulta menys contaminant i és gratuïta.
Un altre factor interessant a tenir en compte, és que durant el dia pots pujar les persianes i d’aquesta manera, entrarà l’escalfor del sol a casa. D’aquesta manera, a la nit només hauràs de baixar les persianes i faràs que la temperatura de la llar al matí es “mantingui” i pugi alguns graus.

Carregadors solars

Tant pels mòbils, càmeres de fotos i altres electrodomèstics amb bateries recarregables, han esdevingut imprescindibles a la nostra vida diària. El fet d’aprofitar la llum solar i carregar les seves bateries constantment aprofitant la llum solar també suposa un estalvi a nivell energètic.

La calefacció i radiadors

Tingues en compte que si en configurar la calefacció la mantenim entre els 19 i 21 graus serà suficient per mantenir la nostra casa a una temperatura agradable. Per cada grau que afegim de més, augmentarà la factura un 8%.
Un altre punt important a tenir en compte, és la importància de mantenir els radiadors nets. Si la superfície dels radiadors es manté neta i sense res que l’obstaculitzi durant el procés de transmissió de la calor, cuidarem molt més els sistemes i per tant, mantindrem l’espai més calent utilitzant menys energia (a part de cuidar el sistema de calefacció per tal de que ens duri més anys).
A més, tenir el manteniment de la teva caldera en condicions òptimes, també ajudarà a que els consums d’energía siguin els adequats .

Per concloure, t’oferim dos consells més: primer de tot, si t’interessa l’estalvi, et recomanem plantejar-te instal·lar la bomba de calor o aerotèrmia a casa teva; veuràs que és una solució respectuosa amb el medi ambient i pràctica tant a l’estiu com a l’hivern. El segon i últim consell és: eliminar el mode “Stand by” absolutament de la teva vida. El consum energètic que suposa el mode “stand by” s’anomena “consum fantasma” i pot suposar una despesa mitjana per llar d’uns 50 euros a l’any aproximadament.
Recorda que des de Graupera sempre intentem donar-te els millors consells i recomanacions i ens preocupem del benestar i confort de tots els nostres clients, esperem que aquest article us hagi servit i aconseguiu estalviar. I us oferim la nostra ajuda en tot allò que preciseu, des de assessorament, fins a la instal·lació dels aparells necessaris per què aconsegueixis el millor confort a la teva llar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by