skip to Main Content

Cóm utilitzar l’aire condicionat del cotxe?

Cóm Utilitzar L’aire Condicionat Del Cotxe?

Arribada l’època de calor, agafar el cotxe en plena tarda o agafar-lo quan ha estat un temps al sol pot semblar un forn si no disposem d’aire condicionat en el vehicle. Però, hem de recordar que el seu us augmenta el consum de combustible.

L’aire condicionat dels cotxes és una màquina de fred que aconsegueix refredar l’aire calent de l’exterior o interior del propi vehicle per així climatitzar-lo a la temperatura de desitgem. Això s’aconsegueix gràcies a una sèrie d’elements mecànics i a un gas refrigerant.

Quant consumeix l’aire condicionat?

L’augment del consum del cotxe per l’aire condicionat depèn de diversos factors:

  • La potència de funcionament: quant major sigui la diferència entre la temperatura de l’aire i la que volem aconseguir refredant-ho, major serà la potència necessària i, per tant, major serà el consum.
  • El temps de funcionament: quant major sigui el temps, major serà el consum. Això depèn, de la diferència de temperatura: a major diferència, més temps treballa el compressor.

De forma general, es por dir que el consum pot pujar entre un 5% i un 20%, el que significa un par de dècimes de litres als 100 kilòmetres. Així mateix, també hem de tenir en compte que l’ús de l’aire condicionat pot treure potència a les rodes. Això es nota especialment en motors petits o pocs potents.

Aire condicionat o finestra baixada

Desprès de conèixer el consum de combustible que suposo tenir encès l’aire condicionat del cotxe, potser molt peseu que és més aconsellable obrir les finestres. Però el fer d’obrir les finestres també pot suposar un augment del consum.

Ja que conduir amb les finestres baixades provoca una major resistència al moviment del vehicle. Això fa que el motor tingui que suportar un major esforç que provoca un major consum.

Llavors, quina és la solució més eficient per refredar l’interior del vehicle?

La solució més eficient dependrà de la velocitat. S’ha demostrar que a baixes velocitats, per sota dels 80 o 90 km/h, l’augment del consum al obrir la finestra és menor que per l’ús de l’aire condicionat, però a major velocitat, és millor portar-les tancades i fer funcionar l’equip de fred.

Fonts: twenergy.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by