skip to Main Content

Consells per estalviar calefacció a casa

Consells Per Estalviar Calefacció A Casa

Controlar la despesa de les calderes durant l’hivern, és quelcom recomanable des de moltes perspectives. per una banda, la teva butxaca ho agrairà ja que, com més eficient en sigui el seu ús, més reduiràs la despesa en energia i la teva economia ho notarà. A més, realitzar un consum energètic responsable també tindrà un impacte positiu al medi ambient, cosa que cada cop preocupa més. Minimitzant la teva dependència energètica reduiràs també l’impacte que té l’obtenció d’aquesta energia a l’ecosistema.

Quina és la temperatura ideal durant l’hivern?

De cara a minimitzar la despesa, és important que controlis la temperatura a l’interior de casa. Segons diferents estudis, la temperatura confortable en estat d’activitat passiva està entre els 20 i els 22ºC.

Hem de tenir en compte que la temperatura a la que estem còmodes també dependrà de la quantitat de roba que portem posada, de l’activitat física que estem realitzant i de la humitat relativa. Estar sempre amb màniga llarga i degudament abrigats durant l’hivern ens ajudarà a consumir menys energia.

Consells per estalviar calefacció a l’hivern

Ara que ja coneixem la temperatura ideal a la que hauríem de mirar de mantenir a la nostra llar com a referència, també és bo recordar alguns trucs per minimitzar el consum energètic.

Ventilar casa teva a diari

Només que deixis passar aire nou durant 10 minuts cada dia, estaràs assegurant la qualitat i la renovació de l’aire. D’aquesta manera, els sistemes de calefacció funcionan de forma més eficient. Amb només uns minuts és suficient, i si és possible, intenta escollir les hores més caloroses del dia; així evitarem la temuda fuga tèrmica, que ens farà haver de tornar a escalfar la casa i augmentaràs així el consum energètic. 

Col·locar termòstats per a regular la temperatura

Col·locar un termòstat et pot servir per mantenir la a casa a 21ºC durant el dia i a 18-16ºC durant la nit. D’aquesta manera en reduiràs l’ús, evitant haver d’escalfar la vivenda tots els dies i estalviant energia durant la nit. Aquest tipus de mesura permet estalviar al voltant d’un 13% en la teva factura.

Programar la calefacció

Col·locar un temporitzador que et permetrà reduir la despesa mentre no ets a casa i apujar la temperatura just abans d’arribar. Aquesta mesura t’ajudarà a estalviar energia sense haver de renunciar al comfort.

Vigilar els aïllaments de casa

Tant portes com finestres han de tancar bé i no deixar entrar l’aire. Quan existeixen fugues, el consum augmenta exponencialment perquè part de l’energia que s’utilitza en escalfar la vivenda es perd. Un bon aïllament tèrmic farà que entri menys fred a la teva llar i que l’escalfor no s’escapi.

És important revisar la caldera?

Hem de realitzar revisions periòdiques de la caldera amb contractes de manteniment.Posant tots els mitjans per evitar avaries. Així, també aconseguiràs que els equips funcionin a ple rendiment i siguin capaços de convertir en calor el màxim d’energia que consumeixen.

Cuidar de la caldera t’ajudarà a estalviar i aconseguirà que, no només les factures es redueixin considerablement, sinó també que siguis capaç de tenir un estil de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by