skip to Main Content

Consells per estalviar energia durant l’estiu

Consells Per Estalviar Energia Durant L’estiu

Estalviar energia durant l’estiu es converteix en quelcom fonamental si volem arribar a final de mes i gaudir de les vacances. A l’article d’avui et proporcionem uns consells fàcils de seguir i que de ben segur la teva butxaca agrairà.

Els mesos d’estiu poden suposar un veritable esforç econòmic tenint en compte les vacances. Sobre tot en el cas que tingueu fills si assisteixen a colònies, casals o activitats d’estiu, feu àpats fora de casa amb família o amics… Si a tot això li sumem despeses “extres” de la llar com l’aire acondicionat, per exemple, les factures a final de mes poden disparar-se. Per evitar que això passi et detallem una llista de canvis d’hàbits que t’ajudin a estalviar energia durant l’estiu.

Com estalviar energia durant l’estiu?

Para atenció als consells i modifica alguns hàbits. La teva butxaca i el medi ambient t’ho agrairan 🙂

 1. Aire Acondicionat: et recomanem que compris un termostat si encara no en tens un. T’ajudarà a mantenir la temperatura de la teva llar estable i evitar situacions com posar l’aire acondicionat al màxim amb la intenció que refredi més ràpid. La primera advertència és que no refredarà més ràpid, i la segona, que consumeix més energia. Per tant, l’ideal si vols estalviar energia aquest estiu és aconseguir una temperatura estable per a la teva llar. La temperatura ideal és de 25 graus: suficient per obtenir confort a la llar i controlar el consum.
 2. Canvia les bombetes incandescents per bombetes de baix consum. El propi nom ho indica: baix consum és sinònim d’estalviar energia. A més has de tenir en compte que les bombetes incandescents perden grans quantitats d’energia en forma de calor i això, a l’estiu pot afectar-nos més del que ens pensem.
 3. El frigorífic o nevera: si ajuntem tots els aparells que consumeixen energia a la teva llar, el frigorífic sol consumeix el 15% del total. Si vols estalviar energia durant l’estiu, és important que segueixis aquestes indicacions:
  • Intenta no obrir i tancar la porta constantment, ni mantenir-la oberta durant molta estona. Perdrà la temperatura i consumirà més per tornar a situar-se.
  • Si guardes tuppers amb àpats calents també perdràs temperatura, deixa que es refredin abans de guardar-los a la nevera.
  • Intenta, sempre que puguis, no apilar els aliments.
 4. Assecadora: durant l’estiu és quan és més fàcil evitar utilitzar-la. Utilitza un estenedor i deixa que la roba s’assequi al sol, respectaràs al màxim el medi ambient i aconseguiràs estalviar energia durant l’estiu gairebé sense esforç!
 5. Rentadora: donat que el 90% de l’electricitat que utilitza la rentadora és per escalfar l’aigua, renta amb aigua freda ja que la temperatura no sempre incideix en la neteja de la roba.
 6. Si marxes de vacances, no deixis el mode “stand by” activat dels teus aparells. Tot i que consumeix poc, consumeix energia. Si vols estalviar energia durant l’estiu o durant tot l’any, apaga els aparells del tot. Pot suposar un estalvi d’uns 50 euros anuals.
 7. Aprofita la llum del sol sempre que et sigui possible. És natural, no contaminant i gratuïta.
 8. La llum del sol escalfa. Segons l’estació de l’any que estiguis aprofita-la. Puja les persianes durant el dia i baixa-les a la nit per escalfar i mantenir la calor durant l’hivern i al revés durant els mesos d’estiu.

Tot i que n’hi ha més, fem una primera aproximació als consells per estalviar energia durant l’estiu a la teva llar. Estaràs d’acord que n’hi ha molts que suposen un petit esforç o un canvi d’hàbit mínim i que faran que la teva butxaca i el medi ambient durant l’estiu no es ressentin tant. T’animes a posar-los en pràctica? Saps d’algun altre truc o canvi de conducta que pugui ajudar a estalviar energia durant l’estiu? Fes-nos-la saber! Deixa un comentari a les nostres xarxes socials o contacta amb nosaltres.

Entre tots, podem aconseguir respectar més el medi ambient i estalviar energia durant l’estiu! Que tingueu un molt bon Dia Mundial del Medi Ambient!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by