skip to Main Content

El carnet RITE i el carnet de gas B

El Carnet RITE I El Carnet De Gas B

És important que, per a que a la nostra llar tot funcioni com és degut, el manteniment i revisió dels nostres equips de climatització i calderes, sigui realitzat per professionals qualificats, com els tècnics de Graupera, certificats amb el carnet de gas B o del carnet RITE. Gràcies a la seva feina disposarem d’aire condicionat a Mataró i altres comoditats de les que podrà gaudir la nostra família. 

A continuació, coneixerem en què consisteix aquestes qualificacions.

Carnet RITE

El carnet RITE (Acrònims de Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques d’Edificis) és un document que reconeix oficialment al professional que disposa del mateix com a capacitat per realitzar una sèrie de tasques. En aquest cas de la instal·lació i el manteniment de la calefacció, així com les tasques relacionades amb la climatització, la ventilació i l’energia solar tèrmica.

Aquesta certificació la expedeix el departament d’indústria de cada comunitat autònoma un duta a terme una formació teòrica  i una altra de caràcter pràctic. També és possible aconseguir-la acreditant una formació de 3 anys i realitzant un examen. Existeix una tercera possibilitat que consisteix en cursar la formació precisa i presentant els certificats de professionalitat requerits per obtenir el RITE.

En tots els casos, és a una persona a qui se li concedeix aquesta titulació, mai a una empresa del sector. Per la qual cosa, a cada entitat hi haurà d’haver com a mínim un professional que tingui el carnet per a que pugui operar amb normalitat, per exemple, en la instal·lació de calderes a mataró. No és necessari que tots els seus operaris disposin del document en qüestió. 

Carnet de gas B

El Reglament tècnic de distribució i utilització de combustibles gasosos, en vigor després de l’aprovació del Reial Decret 919/2006, del 28 de juliol, estableix que haurà de ser únicament el professional que disposi del carnet de gas el que s’ocupi de la revisió, execució i reparació de les instal·lacions de gas. Per tant, l’habilita per una sèrie d’operacions que, a més, variaran en funció de la seva categoria. Existeix un total de tres categories: A, B i C.

El carnet de gas B capacita, en concret, a qui l’obté per la instal·lació de les receptores domèstiques, tant individuals com comunes, a més de col·lectives, comercials i industrials, a excepció de les enterrades. també pot ocupar-se d’instal·lacions d’envasos de gas liquat del petroli, de GLP per a caravanes, connexions d’aparells de gas, aparells de gas no conduïts, vitroceràmiques de focs coberts…

De la mateixa manera que en el cas del carnet RITE, són les comunitats autònomes les que s’ocupen d’expedir-lo a través de diferents vies, que inclouen tant examens com formació teòrica i pràctica, sense oblidar el pagament de taxes.

Gràcies a Graupera i al seu servei tècnic oficial Saunier Duval i Hermann, disposem de professionals degudament qualificats i autoritzats per a que operin a casa nostra. No ens hem de preocupar de quin és l’operari que necessitem a cada moment i de si aquest compta amb el carnet de gas B o el Rite. En el cas de Graupera, tots els nostres tècnics compten amb el carnet RITE, i tres d’ells també amb el carnet de gas B. Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres i t’informarem de tot el que necessitis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by