skip to Main Content

Etiqueta energètica: saps llegir-la?

Etiqueta Energètica: Saps Llegir-la?

Aprendre a llegir l’etiqueta energètica forma part de saber escollir els electrodomèstics i aparells  més eficaços per la teva llar. L’etiqueta ens informa de dades rellevants, destacant l’estalvi d’energia, que és una de les principals preocupacions de moltes famílies actualment.

Conèixer la classificació en eficiència energètica

Si volem conèixer el consum d’una caldera que s’adapti bé a les necessitats de la nostra llar, convé prestar atenció als símbols de l’etiqueta energètica. La classificació ve acompanyada d’una lletra seguida de fins a tres signes positius, els símbols acostumen a estar a la part visible i davantera dels electrodomèstics i aparells adossats per mitjà d’una enganxina

La lletra pot anar des de la “A” a la “G”. Per tal d’expressar quins són els millors en aprofitar el subministre d’electricitat s’utilitza la lletra “A”. Pel contrari, els menys eficients seran els que venen marcats amb la lletra “G”. Per tant, els aparells marcats amb la “A” són amigables amb el medi ambient i permet un millor desenvolupament de les tasques de la llar. El consum elèctric es reduirà considerablement, però sense perdre les prestacions energètiques dels equips.

Quins equips consumeixen menys electricitat?

Els signes “+” defineixen l’excel·lència energètica dels aparells. La lletra pot anar acompanyada de fins a tres signes positius (A+++) per definir els models de màxima eficiència energètica. Parant especial atenció a aquesta dada podem deduir que l’aparell pot aportar-nos un estalvi considerable a la factura de la llum.

L’etiqueta també té la marca de l’aparell i el model, el nivell de soroll, potència calorífica, l’escala i la classe d’eficiència energètica.

Què és ela directiva ErP d’ecodisseny i ELD de l’etiquetat energètic?

La directiva europea ErP regula el disseny ecològic i els requisits necessaris para obtener el certificado CE, mientras que la ELD regula el etiquetado y el tipus d’eficiència energètica dels equips.

Dins d’aquestes normatives trobem per a ErP, generadors de calor, calderes i bombes de 400 kW i 2000 litres. Per la ELD, sistemes de calefacció i aigua calenta amb potències menors de 70kW i 500 litres.

Quins són els objectius d’aquestes noves directrius europees? 

El principal objectiu és lluitar contra el canvi climàtic reduint el consum d’energia i les emissions. L’objectiu 20/20/20 de la Unió Europea fomenta l’ús de tecnologies més eficients i amigables amb el medi ambient aconseguint:

  • Millorar l’eficiència energètica en un 20%
  • Reduir els gasos d’efecte hivernacle en un 20%
  • Incrementar en un 20% el consum energètic de fonts renovables

Calderes Saunier Duval a Mataró

Des de Egraupera, garantitzem que les nostres calderes compleixen amb la normativa vigent per la directiva  europea, pel que fa a l’etiquetat energètic i consum responsable. Els equips que compten amb aquestes dades precises influeixen en la decisió de compra cap a un món sostenible i conscient amb el medi ambient.

El nostre compromís ambiental com a Servei Tècnic Oficial Saunier Duval – Hermann al Maresme, és complir amb els estàndards normatius vigents, etiqueta energètica, els seus plaços i aportar un servei de qualitat altament professional. Per a un funcionament òptim de les calderes. 

Per a un funcionament òptim de les calderes oferim fins a tres tipus de contractes de manteniment.

Pots consultar els preus i obtenir més informació a la nostra web o contactant directament amb nosaltres.

Puedes consultar los precios y obtener más información en nuestra web o contactando directamente con nosotros. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by