skip to Main Content

Hi ha diferents potències de les calderes de condensació?

Hi Ha Diferents Potències De Les Calderes De Condensació?

A l’hora de triar calderes de condensació, és molt important seleccionar el model, les característiques quantitatives del qual i qualitatives s’adaptin als requisits dels nostres habitatges. D’aquesta manera, gaudirem d’un electrodomèstic optimitzat a les nostres preferències capaç de proporcionar-nos la calor que necessitem sense tenir un consum excessiu.

Potències de les calderes de condensació

Les principals marques del mercat, com Saunier Duval o Hermann, tenen en el seu catàleg models de calderes amb diferents potències, pensats per a satisfer els requisits de cada llar. Segons la grandària de l’habitatge i el tipus de clima on es trobi, variaran les necessitats, per la qual cosa el rendiment haurà de ser conforme a aquestes.

Un altre factor que intervé en la potència necessària és l’ús que farem d’aquesta. No necessitarem les mateixes característiques quan la caldera només s’utilitzarà per a la calefacció que quan farem un ús mixt amb l’aigua calenta.

  • Les calderes de fins a 23 kW s’utilitzen principalment en climes càlids, on s’utilitzaran principalment per a escalfar l’aigua calenta sanitària (ACS).
  • A Espanya, la potència més comuna se situa entre els 24 i els 26 kW. És suficient per a escalfar i donar aigua calenta en la majoria d’habitatges en climes temperats.
  • Quan la superfície de l’habitatge és superior als 120 m² o si la casa està situada en zones molt fredes, necessitarem calderes que tinguin entre 27 i 31 kW de potència.
  • Els models entre els 32 i els 37 kW s’instal·len en cases de més de 180 m² situades en climes molt freds.
  • Entre els 38 i 45 kW trobem calderes pensades per a cases molt grans, amb un aïllament molt deficient i situades en climes molt freds. Per aquest motiu és molt poc freqüent veure-les a Espanya.

Triar una caldera per a la calefacció depenent de la potència

Com hem vist amb aquesta classificació, hi ha una caldera de condensació pensada per a cada tipus d’habitatge. Encara que pugui resultar temptador apostar per un model amb una potència alta per a assegurar-nos uns hiverns càlids, si ens preocupa la protecció del medi ambient haurem d’apostar per l’optimització dels recursos.

Encara que no volem instal·lar menys dels kW que necessitem i tenir una climatització deficient, tampoc ens interessa tenir més potència de la que necessitem. Això implicarà un consum energètic innecessari, que no ens beneficiarà i no obstant això inflarà la factura de gas.

Encara que s’estima que a Espanya la potència ideal és de 115 W / m², per a calcular la quantitat exacta hem de tenir en compte el clima i l’aïllament de la casa. Així, un habitatge eficient en una zona càlida no necessitarà mes de 57 W per metre quadrat, mentre que una casa amb aïllament deficient en una zona molt freda necessitarà augmentar fins als 135 per a gaudir d’una bona climatització.

En definitiva, la potència en les calderes de condensació és tan important per a satisfer les nostres necessitats com altres característiques qualitatives. Per a més notícies com aquesta i altres novetats, no dubtis a consultar les nostres xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by