skip to Main Content

La Bomba de calor, una solució respectuosa amb el medi ambient

La Bomba De Calor, Una Solució Respectuosa Amb El Medi Ambient

 

¿Què és una Aerotèrmia o bomba de calor? ¿Per què serveix? ¿Consumeix molt? ¿És funcional només a l’hivern, o també serveix a l’estiu? Aquesta setmana us portem la resposta a cada una d’aquestes preguntes en el nostre blog.

Una vegada més, a Graupera es us expliquem les últimes novetats del sector, de manera que casa teva esdevingui una llar eficient i respectuosa amb el medi ambient.
Per aquesta raó us volem parlar de la Bomba de Calor o Aerotèrmia, una solució per mantenir la temperatura ideal a casa teva durant tot l’any. Ni molt calenta ni molt freda.

Com se sol dir, els extrems mai són bons.

Aerotérmia o Bomba de Calor

Lògicament en presentar un producte com l’Aerotèrmia, ràpid sorgeixen gran multitud de preguntes per valorar la seva utilitat, a més a més de voler saber si realment valdrà la pena per casa nostra. Hem fet un recull de les preguntes freqüents més rellevants sobre la Bomba de Calor amb la intenció que sortiu de dubtes a la vegada que us informeu.

Què és una bomba de calor?

Es tracta d’una màquina tèrmica que fa que la temperatura de casa teva sigui la idònia en qualsevol moment de l’any. A més a més pot produir aigua calenta de forma senzilla, econòmica i respectuosa amb el medi ambient.

Com funciona la bomba de calor o Aerotèrmia?

Una Bomba de Calor funciona utilitzant un circuit frigorífic, el que fa és prendre l’energia natural (aigua, aire o terra) i la transporta a l’interior dels recintes. Funciona de manera que pot portar la calor de fora cap a dins (tal com hem comentat) també pot fer-ho a la inversa. Des del nostre punt de vista el millor de la Bomba de calor, és que funciona de forma eficient, ja que transporta més calor que energia elèctrica consumeix.

Quines necessitats cobreix la Aerotèrmia?

Calefacció, refrigeració i aigua calenta. Tal com hem comentat anteriorment, es pot fer ús d’ella durant tot l’any.

Quines diferències hi ha entre la bomba de calor (Aerotèrmia) i la inverter d’un aire condicionat?

Es diferencien principalment en la utilització d’un fluid diferent per transmetre calor. La inverter d’un aire condicionat fa servir l’aire per subministrar confort a l’habitatge, sense el curs de l’aigua en el procés. Pel contrari, una Bomba de Calor o Aerotèrmia fan servir l’aigua per escalfar o refredar la vivenda.

Es pot instal·lar una Aerotèrmia en un pis?

Sí, l’únic que necessitem és comptar amb un petit espai a l’exterior
(façana, terrassa, balcó, estenedor, coberta, pati…). Si compleix amb la resta de requisits (lògicament valorats per un professional) par adaptar el funcionament de la bomba de calor, es podrà instal·lar.

Puc mantenir els meus radiadors si instal·lo una bomba de calor? Seran compatibles?

Si, la Bomba de calor funciona amb qualsevol mena d’emissor. Lo òptim, en canvi per aprofitar al màxim el rendiment és utilitzar un terra radiant o refrescant.

És molt car el manteniment?

No, és més simple en l’àmbit de manteniment, per la senzilla raó que no depèn de combustible ni d’anàlisis de gasos de combustió. Per tant, la major part del manteniment es pot fer remotament.

Notaré un estalvi en les meves factures?

Clar que sí! Has de tenir en compte que només depèn de l’electricitat per funcionar i com hem dit anteriorment, genera més energia de la que consumeix. En funció de les condicions del medi ambient interior i exterior de la vivenda, lògicament pot variar.
Per norma general has de tenir en compte que només una quarta part de l’energia necessària per posar en marxa el compressor prové de la xarxa elèctrica. La resta de l’energia és gratuïta, inesgotable i renovable. Si ho portem al terreny dels números, per cada KW elèctric que consumeix la bomba de calor obtenim 4 kW d’energia tèrmica útil i per tant tindrem 3 Kw d’energia gratuïta.

Fa molt de soroll la Bomba de calor Aerotèrmia?

Per què us feu a la idea, el soroll seria semblant al que produeix una nevera.

Per concloure, remarcar que es tracta d’un sistema altament eficient i que utilitza energia procedent de fonts renovables i en conseqüència, es redueixen les emissions directes de CO2. Això fa que la Bomba de calor com a tal sigui un producte respectuós amb el medi ambient.
Recordeu que des de Graupera us podem en contacte amb els millors instal·ladors, que realitzaran la instal·lació amb totes les garanties necessàries de qualitat i segueixen les nostres indicacions.
A més a més, també oferim el servei de manteniment i també us proporcionem tota la informació que preciseu. Davant de qualsevol dubte només heu de contactar amb nosaltres i us ajudarem a resoldre-la.

Salutacions i Bon inici de setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by