skip to Main Content

Manual per purgar els radiadors

Avui us parlarem de com purgar els radiadors, o el que és el mateix, a treure’ls l’aire.

Si la instal·lació té purgadors automàtics no fa falta fer res, com el seu propi nom indica expulsen l’aire automàticament, però si no és així, s’ha de fer manualment.

Molts recomanen fer-ho una vegada per temporada sobretot abans d’encendre la calefacció, però segons la nostra experiència, fer-ho moltes vegades no és necessari.

Ho recomanem quan una vegada posem la calefacció es detecta que algún radiador està fred a la part superior o s’escolta un soroll  molest.

Si és això el que els hi passa als teu radiadors, pots purgar-los. La operació és senzilla. La majoria porta un purgador en un dels seus extrems superiors. Normalment porten una ranura per obrir-los amb un tornavís pla (també poder ser de quadrat o rosca)

Comença per aquells radiadors que estan més a prop de la caldera i amb la calefacció apagada. Col·loca sota del purgador un got (es espais estrets pot tallar un tetrabrik i fer-ho servir com a recipient) per a que agafi l’aigua que pot escapar-se. Obre una mica el purgador i deixa que l’aire vagi sortint. Quan comenci a sortir aigua de continu, tanca’l. Tingues compte de no obrir-lo molt ja que podria escapar-se l’aigua a xorro.

Realitza la mateixa operació en tots els radiadors que hagis detectar una anomalia (zones fredes o amb soroll).

Quan hagis acabat i abans d’encendre una altra vegada la calefacció és molt important que revisis la pressió de la caldera, ja que al treure-li aire i aigua, la pressió haurà baixat. Si està baixa, posa-li aigua fins arribar a 1 – 1,5 bar.

A vegades els radiadors no tenen purgador o tot i purgar-los, no funcionen bé. És el moment d’avisar a un professional. Truqueu-nos i buscarem la solució.

Font: www.danena.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by