skip to Main Content

Què diu la Normativa?

Què Diu La Normativa?

Si estàs pensant en canviar la seva caldera, és important conèixer els canvis normatius que s’han produït amb les calderes domèstiques.

Calderes atmosfèriques: Queden prohibides excepte aquelles que estiguin en zones classificades com a sales de màquines; per ser considerades sales de màquines han de passar uns requisits tan exigents que fan que resulti impossible d’instal·lar aquests tipus de calderes en pisos individuals.

Calderes de condensació: Són d’obligada instal·lació en noves construccions per poder complir amb el rendiments exigit pel Reglament d’instal·lacions tèrmiques als edificis. A part, s’han d’instal·lar amb un termòstat modulant i/o sonda exterior.

Calderes estanques: Només es poden instal·lar en el casos que marca el Reial Decret 238/2013:

  • Si tenen sortida directa a coberta
  • Si tenen sortida coberta o façana en habitatges unifamiliars
  • Si tenen configuració concèntrica tipus B3x i la sortida va a una xemeneia col·lectiva a coberta que no té connectades calderes de tir natural.

Només les calderes de baix NOx o condensació (de classe 5), poden evacuar a la façana.

Escalfadors atmosfèrics: Queden totalment prohibida la seva instal·lació en obra nova.

Cal recordar, a part, el Reial Decret 2017/2007 el qual estableix que la responsabilitat del manteniment de la instal·lació i dels aparells recau sobre el propietari o usuari, i exigeix una revisió degudament certificada. Aquesta revisió, els fabricants, recomanen que sigui de manera anual, ja que amb aquesta s’assegura:

  • Compliment de la normativa vigent.
  • La caldera consumeix el mínim gas necessari.
  • Un correcte manteniment allarga la vida de la caldera i la manté en perfecte estat.

Amb Graupera, servei tècnic oficial Sauneir Duval i Hermann al Maresme des del 1974,  s’assegura un correcte manteniment tant de calderes, aires condicionats i plaques solars només manipulat per personal qualificat, amb preus oficials i peces segons tarifa del fabricant. Cada un dels nostres tècnics revisa una mitja de 1500 aparells l’any.

Qui millor que #Graupera per cuidar del seu aparell Saunier Duval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by