skip to Main Content

Quin és el lloc preferit de la teva llar per llegir un llibre?

Quin és El Lloc Preferit De La Teva Llar Per Llegir Un Llibre?

Tradició a Catalunya, la diada de Sant Jordi el 23 d’Abril.

La celebració no pot ser més senzilla: el ritual consisteix a, tot passejant, comprar una rosa, un llibre, o ambdues coses, per regalar a estimats, familiars i amics. Malgrat no ser festiu, la diada i el passeig obligatori omplen a vessar carrers i places tot convertint la diada en una singular festa nacional que se celebra en un dia laborable.

A aquestes celebracions més tradicionals s’hi va afegir el Dia del Llibre, instaurat a tot Espanya l’any 1926. Segons algunes fonts, es va celebrar per primera vegada el 7 d’octubre de 1926. La idea original va ser de l’escriptor valencià afincat a Barcelona Vicent Clavel Andrés, que ho va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona. Poc després, l’any 1930, es va canviar la data pel 23 d’abril, per commemorar que aquest mateix dia però de l’any 1626, encara que segons diferents calendaris, van morir els escriptors Miguel de Cervantes i William Shakespeare. El 23 d’abril també van néixer o morir escriptors universals com Josep Pla (1981), Maurice Druon (1918), K. Laxness (1902), Vladimir Nabokov (1899) o Manuel Mejía Vallejo (1923).

La festa, que coincidia amb Sant Jordi, va arrelar a Catalunya al confondre’s amb la festivitat de la Diada, mentre que gairebé va desaparèixer a la resta de l’Estat, on va deixar de celebrar-se a molts indrets o bé es va mantenir de manera residual.

Per Sant Jordi es ven un percentatge força apreciable de la producció literària anual, fet que aprofiten les editorials per presentar-hi les darreres novetats, especialment, les escrites en català.

A Graupera volem celebrar Sant Jordi amb vosaltres, i per això sortejarem dues novel·les personalitzades de www.tuprotagonista.com

Per poder participar en el sorteig heu de seguir el passos següents:

  1. Like al facebook de Graupera
  2. Comentar aquest article responent  a la pregunta “Quin és el lloc preferit de la teva llar per llegir un llibre?”
  3. Compartir el concurs en el teu mur.

Gaudeix de la lectura gràcies als #momentsGraupera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by