skip to Main Content

El Consell de Ministres aprova el Real Decret de l’Autoconsum

El Consell De Ministres Aprova El Real Decret De L’Autoconsum

El Consell de Ministres aprova el Real decret de l’Autoconsum. Però, què significa? Què suposa? Quines novetats presenta? La resposta a totes aquestes preguntes, si continues llegint… 

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar aquest dissabte 06 d’abril el nou Real Decret 244/2019 per a la transició ecològica, que va ser aprovat pel Consell de Ministres el dia abans.

En aquest nou Real Decret de l’Autoconsum es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum elèctric, del que es podran beneficiar comunitats de veïns i polígons industrials.

El nou Real Decret de l’Autoconsum és la finalització del procés iniciat el passat mes d’octubre quan es va aprovar el Real Decret 15/2018 de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors pels que, entre altres aspectes, es derogava el conegut com impost al sol.

Però, quines són les novetats que presenta aquest nou Real Decret de l’Autoconsum?

  • La novetat principal és que es redueixen a només dues modalitats d’autoconsum: Autoconsum sense excedents que en cap moment pugui realitzar abocaments d’energia a la xarxa i Autoconsum amb excedents en què sí que es poden realitzar abocaments a les xarxes de distribució i transport. Dins d’aquesta última (sense excedents), es realitza una subdivisió:
    • El tipus A, que pot acollir-se a la compensació d’excedents (per poder-se acollir a aquest tipus, la font d’energia primària ha de ser d’origen renovable i la potència total de les instal·lacions de producció associades no ha de superar els 100kW).
    • El Tipus B, que contindrà tots els casos d’autoconsum amb excedents que no compleixin els requisits per a classificar-se en alguna de les modalitats anteriors.
  • Nova definició d’autoconsum, s’entendrà com a tal el consum d’energia elèctrica per part d’un o varis consumidors i associades a les mateixes d’energia elèctrica provinent d’instal·lacions de generació pròximes a les de consum.
  • Registre d’instal·lacions simplificat, pretén simplificar els tràmits administratius i tècnics necessaris per a la seva implantació, a través de processos flexibles dels requisits de mesura i eliminar certs processos que entorpeixin la seva adopció.
  • Menys traves administratives, ja que s’eximeix a les instal·lacions d’autoconsum “sense excedent”, per a les que el consumidor associat ja disposi de permís d’accés i connexió per a consum, de la necessitat de l’obtenció de permisos d’accés i connexió de les instal·lacions de generació.

A la majoria de països de la Unió Europea l’autoconsum ja és una realitat, i en aquest sentit, era necessari un desenvolupament normatiu a Espanya, que ens ajudi a arribar a una economia descarbonitzada. L’impost al sol ja és història i amb la seva derogació es planteja un nou escenari energètic més lliure, just i sostenible.

Si teniu qualsevol dubte feu nos-ho saber a través de Facebook o Instagram, o contractant amb nosaltres, ens veiem a la pròxima!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Open chat
1
En què et podem ajudar?
Powered by